petak, 11. siječnja 2013.

Korisnicima fiskalnih blagajni pomažu IT tvrtke

Moram citirati jedan dio:

U Udrugu restoratera se zbog problema s fiskalizacijom javljaju uglavnom ugostitelji koji su odabrali loše informatičko rješenje.


Deset dana nakon početka primjene fiskalizacije ugostitelji imaju još samo jedan problem, i to da oni koji su se to sjetili napraviti prekasno, ne mogu odmah dobiti internetsku vezu. Za spajanje na fiksnu internetsku liniju treba obaviti dio posla na terenu. No, operateri su i tome doskočili pa im za prvu ruku dijele USB stickove za mobilni pristup internetu. Miroslav Folnegović, predsjednik Udruge hrvatskih restoratera kaže da prema njegovim informacijama fikslizacija u većini slučajeva protječe po planu. "Probleme imaju samo oni koji su odabrali loše informatičko rješenje pa se javljaju jer im se ne ispisuje ime konobara, datum ili slični podaci bitni za sastavljanje valjanog fiskalnog računa", kaže M. Folnegović.

Cijeli članak možete pročitati ovdje

Pročitajte cijeli članak da vidite s čim se susreću obveznici fiskalizacije. Ima tu i komentar kolege iz GRC grupe.

Porezna uprava ne pomaže nikome

Jednostavno nema kapaciteta kako bi pomogla obveznicima fiskalizacije, pa su tu u pomoć uskočile IT tvrtke koje su uvelike pomogle korisnicima ali neke su igrale i nepoštenu igru.
U edukaciji korisnika s obavezama u fiskalizaciji, neki proizvođaći fiskalnih rješenja koristili su neznanje korisnika te im prodavale neadekvatna softverska riješenja.
Vijerujte mi da još uvijek ima veliki dio informatički nepismenih korisnika koji su poduzetnici i to jako dobri u svojoj branši. Oni svoj posao zaju izvrsno pa se prepuštaju u ruke nekorektnih stručnjaka koji im uvaljuju svakakva riješenja i pljuju po konkurenciji.
Prva stvar u poslu kojim se mi bavimo je da naš klijent je uvijek na prvom mjestu.

Nema komentara:

Objavi komentar